Home » Blog » Kruiden als Theema » Gember Thee wanneer wel wanneer niet?

Gember Thee wanneer wel wanneer niet?

door | 12 feb, 2020 | Kruiden als Theema

Laten we eens een kijkje nemen naar gember thee. De Chinese geneeskunde zegt het volgende over verse  gember: “smaak is scherp, temperatuur is warm, en gaat naar de Long, Maag en Milt meridiaan.”Hieruit kunnen we opmaken dat bij kou in de Maag, Milt of Long gember dus heel goed de daar door ontstane klachten kan verminderen. Nu hoor je veel mensen zeggen dat je bij keelpijn gember thee moet drinken, dit is dus niet correct. Keelpijn is het gevolg van Hitte in de Long dat wil je dus niet nog meer verwarmen. Hetzelfde geldt voor mensen met een heel droge stoelgang. Dat is ook een teken van Hitte maar dan in de Darm.

Sommige mensen drinken gember thee niet van verse gember maar al in een poeder vorm. Deze variant is droger dan de verse gemberwortel en heeft dus ook een  ‘droge hitte’ en dus nog minder geschikt om te drinken bij keelpijn of een droge ontlasting.

Alles waar je baat bij kan hebben kan je ook schaden mits verkeerd gebruikt.

over Bas

Bas is met zijn Tuina, Acupunctuur en Kruiden heel erg ‘to the point’. Hij spreekt vloeiend Chinees waardoor hij een hoop kennis ongefilterd van vertaling heeft opgedaan.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin1